Detacheringsorganisatie FieldworK vestigde zich twee maanden maanden geleden op Dutch Tech Campus. Omdat snelle en veilige datatransmissie essentieel is voor de bedrijfsvoering, was commercieel directeur Loek Keijsers blij dat Glasnet Zoetermeer snel na het ingaan van de huurovereenkomst voor een stabiele aansluiting op het glasvezelnetwerk kon zorgen.

‘Sámen realiseren wij ambities’

“Tien jaar geleden heb ik samen met Ivo Fischer FieldworK opgezet. FieldworK is een detacheringsorganisatie die de kennis en kunde van middelbaar- en hoogopgeleide technische professionals verbindt met de uitdagingen bij onze opdrachtgevers. We hebben een nogal uitgesproken mening over hoe we te werk gaan en over de koers die we varen. Daarmee onderscheiden we ons van andere detacheerders”, vertelt Keijsers. “Net als onze opdrachtgevers moeten onze professionals zich gewaardeerd voelen. Ze worden door ons evenzeer als klant benaderd en behandeld als onze opdrachtgevers. Op basis van informele persoonlijke gesprekken inventariseren wij hun kennis, kunde en persoonlijke wensen en daarna gaan we direct voor hen aan de slag. Zowel met onze opdrachtgevers als met kandidaten onderhouden we graag langetermijnrelaties. Dit geldt ook voor onze leveranciers en partners. In feite onderhouden we het liefst langetermijnrelaties met alle partijen om ons heen. Onze missie is niet voor niets ‘Sámen realiseren wij ambities’, want alleen kom je vaak niet ver.”

Glasnet Zoetermeer en FieldworK

Win-winsituaties

“FieldworK had tot twee maanden geleden vestigingen in Den Bosch, Amsterdam en Leidschendam. In de 600 m2 grote kantoorruimte op Dutch Tech Campus zijn recent de vestigingen Amsterdam en Leidschendam samengevoegd. In deze ruimte zijn straks 15 tot 20 collega’s werkzaam. Daarnaast gaat het kantoor in Den Bosch dit najaar verhuizen naar een geheel nieuwe kantoorruimte. We werken binnen FieldworK op een digitaal platform en voor ons is het zeer belangrijk dat iedereen overal goed en veilig aan het werk kan. Voorwaarde daarvoor is onder andere een stabiel en veilig internet. Ik kan hierin goed aangeven wat mijn wensen zijn, maar het is niet mijn specialisme. Ik wil dus graag dat iemand met kennis van zaken dit voor ons inricht en beheert. Daarom ben ik blij dat Glasnet Zoetermeer in staat bleek om ons binnen afzienbare tijd aan te sluiten op een razendsnel datatransmissienetwerk. Daarnaast was het erg prettig dat ik onze eigen ICT-partner, met wie we al 8 jaar samenwerken, in persoonlijk contact kon brengen met Glasnet. Zo konden cruciale voorwaarden worden afgestemd”, vervolgt Loek.

‘Dat je met Glasnet Zoetermeer snel en persoonlijk kunt schakelen, vind ik een grote plus’

Volgens de directeur is FieldworK een ambitieuze organisatie die nog significant wil groeien. “Voor de continuïteit van onze bedrijfsvoering is internet een essentiële voorwaarde. Het is mooi dat Glasnet Zoetermeer de hele Dutch Tech Campus voorziet van een redundante netwerkstructuur, waarmee ervoor gezorgd wordt dat de vitale infrastructuur te allen tijde beschikbaar blijft.”

Snel schakelen

“Glasnet Zoetermeer heeft ons goed kunnen helpen. Doordat het een kleine, lokale partij is, had ik snel de juiste persoon te pakken en kon er snel geschakeld worden. Dat vind ik een groot voordeel ten opzichte van een grote partij. Ik weet wie ik moet hebben als ik een vraag heb. Eén telefoontje is genoeg. Zo gaan wij ook met onze klanten om.” Arthur Venselaar, directeur Glasnet Zoetermeer, is altijd op zoek naar win-winsituaties: “Bij Glasnet Zoetermeer zoeken we naar oplossingen waar alle partijen tevreden over zijn. Goed samenwerken levert voor iedereen het meeste op. Het standpunt van FieldworK spreekt mij dan ook bijzonder aan: ‘Samen realiseren wij ambities’.”

Supersnel en hoogwaardig data- transmissienetwerk

Bedrijven in Zoetermeer hebben via het glasvezelnetwerk van Glasnet Zoetermeer de mogelijkheid tot aansluiting op een supersnel en hoogwaardig datatransmissienetwerk. Door de ringstructuur kan aan alle afnemers een hoge beschikbaarheid en continuïteit worden gegarandeerd. De aansluitkosten zijn laag en de betrouwbaarheid van de verbinding is optimaal, mede dankzij de aanwezigheid van speciale voorzieningen. De netwerkstructuur is volledig open voor internet-, telefonie-, cloud- en ICT- leveranciers, waardoor de deelnemers vrij zijn in hun keuze van provider en pakketten.

GLASNET ZOETERMEER
Rokkeveenseweg 49
2712 PJ Zoetermeer
079 – 760 05 30
www.glasnetzoetermeer.nl

FIELDWORK
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer
070 – 406 02 43
www.fieldwork.nl

INTO business Zoetermeer I Foto: John Brussel