Glasnet: hét glasvezelnetwerk in Zoetermeer

Het glasvezelnetwerk van Glasnet Zoetermeer zorgt voor razendsnel, stabiel en veilig internet bij u op kantoor. Wij sluiten uw organisatie aan op het glasvezelnetwerk en u bepaalt zelf bij welke serviceprovider u internet afsluit.

Razendsnel verbonden met stabiel internet

Onze missie is om alle bedrijven in Zoetermeer aan te sluiten op snel en stabiel internet. We willen flexibiliteit en lage kosten combineren, als tegenhanger van de grote internetproviders. Met die gedachte is Glasnet Zoetermeer ontstaan, een coöperatief glasvezelnetwerk zonder winstoogmerk.

Glasnet Zoetermeer verbindt bedrijventerreinen en kantoorlocaties via een ringleiding met Rotterdam Internet Exchange. Er zijn speciale voorzieningen om de betrouwbaarheid van het netwerk te garanderen en de aansluitkosten laag te houden. Door het ringvormige netwerk wordt er bij een kabelbreuk automatisch een andere route gekozen voor het dataverkeer. Dat zorgt voor optimale beschikbaarheid van het netwerk en dus continuïteit van uw bedrijfsvoering.

Flexibiliteit van Glasnet

Een van onze peilers is flexibiliteit. We bieden klanten een uniek open netwerk, waardoor u volledige vrijheid heeft om zelf een internetprovider te kiezen. Wij zijn volledig onafhankelijk en bieden zelf geen internetdiensten aan. Glasnet is er voor de infrastructuur.

Waar andere aanbieders met drie- of vijfjarige contracten werken, kunt u bij ons voor alle contractlengtes terecht. Heeft u als organisatie in een huurpand een (onzeker) huurcontract van 2 jaar? Dan sluit u bij Glasnet een contract af dat gelijkloopt met de resterende huurperiode.

Daarnaast kan het zo zijn dat uw organisatie bijvoorbeeld nog een contract heeft bij een andere glasvezelprovider. Als u wilt overstappen, is Glasnet bereid de levering van onze dienst uit te stellen tot na afloop van uw huidige contract, maar ondertussen wel te starten met het aanleggen van het glasvezelnetwerk. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u zonder internet zit.

Wisselen serviceprovider

Bij grote internetdiensten zitten glasvezel, vastrecht en de dienst vaak in één bundel. Als u de dienst opzegt, moet u opnieuw betalen voor de aanleg van glasvezel, want de andere provider kan niet gebruikmaken van dezelfde infrastructuur. Bij Glasnet is dit anders.

Bij Glasnet betaalt u slechts eenmalig voor de aanleg van de glasvezelaftakking en u bent daarna volledig vrij om een serviceprovider te kiezen. Dat betekent dat, wanneer u niet tevreden bent, u vrij bent om naar een andere serviceprovider over te stappen, zonder extra kosten.

Glasvezelnetwerk zonder winstoogmerk

Glasnet Zoetermeer is een open glasvezelnetwerk zonder winstoogmerk. Eind 2013 is het netwerk ontworpen en door lokale financiers en founding partners gefinancierd.

Inmiddels ligt er een hoogwaardig en bewezen stabiel glasvezelnetwerk waar 200 bedrijven in Zoetermeer op aangesloten zijn.

Waarom kiezen voor Glasnet Zoetermeer?

Supersnel
Glasvezel

50Mbit/s tot 20Gbit/s

Dalende
kosten

Meer ondernemers, lagere abonnementskosten

Eigen
netwerk

Van, voor en door Zoetermeerse ondernemers

Scherpe
tarieven

+ scherpe aansluittarieven


toekomst

Groeiende behoefte aan bandbreedte

Zeer
flexibel

Omdat omstandigheden/situaties ook verschillen

Neem contact op met Glasnet Zoetermeer

Product

** Uitsluitend in bedrijfsverzamelpanden met meerdere aansluitingen.

Deel deze pagina met uw collega's of contacten, kies uw platform: