GlasnetGlasnet

Door Glasnet Zoetermeer

Wij zijn nog volop bezig met het realiseren van het netwerk en de graafwerkzaamheden lopen voorspoedig. Tijdens een complex bouwproject als deze gebeuren er ook vaak onverwachte zaken en dat is bij de aanleg van ons netwerk helaas niet anders. Soms loopt het voorspoediger en soms trager. Gezien de langjarige voordelen van het glasnetwerk komt het gelukkig niet aan op een paar maanden eerder of later; wij kiezen altijd kwaliteit boven kwantiteit!

Status aanleg 
In januari zijn de graafwerkzaamheden komende vanuit de zuidoostelijke hoek verder noord- en westwaarts gegaan. De totale graafwerkzaamheden zijn nu voor 75% voltooid en wij lopen betreft het graven voor op schema, dat is het goede nieuws!
Het mindere goede nieuws is dat we zijn gestuit op niet te voorziene problemen met betrekking tot het boren, die helaas voor vertraging hebben gezorgd. Een deel van de ondernemers op Lansinghage en Rokkeveen-Oost zijn al aangesloten maar het merendeel zal eind februari/medio maart geactiveerd worden i.p.v. de voorspelde maand januari. Uiteraard proberen wij de komende weken, samen met het bouwteam, de opgelopen achterstand in te halen en gezien de voorsprong betreft het graven hebben wij hier alle vertrouwen in. Door onze voorsprong op de graafwerkzaamheden is onze verwachting nog steeds dat het complete netwerk in april/mei zal worden opgeleverd.

Stadshart doet ook mee!
Inmiddels is bekend dat het stadshart ook zal aansluiten op ons glasvezelnetwerk! Dit betekent dat alle gevestigde ondernemers binnen het stadshart daar in de toekomst gebruik kunnen gaan maken van ons toekomstvaste netwerk. Ook zaken als cameratoezicht, WiFi, narrowcasting, etcetera kunnen dan natuurlijk via ons glasvezel plaatsvinden.

Animatievideo
We hebben voor Glasnet Zoetermeer een animatievideo gemaakt om ondernemers binnen 90 sec nog duidelijker uit te kunnen leggen wat ons netwerk voor hen kan betekenen. We zijn erg benieuwd wat u ervan vindt en mocht u de video willen delen in uw netwerk dan is dat natuurlijk zeer welkom! Klik hier om onze animatievideo te bekijken.

Wilt u in het vervolg al het laatste nieuws omtrent Glasnet Zoetermeer per e-mail ontvangen? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief op deze website!

Status aanleg